Telt ház!

A konferenciára a regisztráció lezárult. A Támogatók nevében is köszönjük a kiemelkedő érdeklődést!

Business - IT konferencia 2023

Hasznos tudnivalók

Időpont

2023. november 6., 9:00 - 17:00

Regisztráció: 8:30 -tól lehetséges

00

napnap

00

óraóra

00

percperc

00

másodpercmásodperc

Helyszín

Magyar Zene Háza, 1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.

A Magyar Zene Háza, a hely, ahol a zene tényleg mindenkié: bármilyen életkor számára, bármilyen zenei műfaj iránti vonzódással, bármilyen tudásszinttel, bármilyen interaktivitásra való nyitottsággal várjuk látogatóinkat. Sokszínű programkínálatunkkal a zene számtalan élményét tárjuk fel látogatóink előtt, legyen az egy kiállítás, egy koncert, egy közös zenélés, éneklés, táncolás, egy izgalmas zenepedagógiai foglalkozás vagy szabadegyetemi előadás.

A Magyar Zene Háza hármas osztatú, mind az épületet, mind az intézményi felépítést tekintve. A föld alatti térben egy állandó és egy időszaki kiállító tér kapott helyet közel 2000 négyzetméteren, illetve egy egyedülálló hangdóm. A park szintjén kialakított két belső terem élőzenei programok, koncertek és workshopok szervezésére ad lehetőséget, míg a tó melletti szabadtéri kerthelyiségben baráti beszélgetések mellett élvezhetjük a szabadtéri színpad koncertjeit, előadásait. Az épület emeleti szintje az elmélyüléshez, a tanuláshoz és az oktatáshoz kínál könyvtárat elsősorban a populáris zene világából, illetve a zenepedagógiai termekben foglalkozásokkal viszi a fiatalokat közelebb a zenéhez.

Az intézmény története 2013-ig nyúlik vissza, ekkor született döntés arról, hogy a Liget Budapest Projekt keretén belül épüljön fel a Magyar Zene Háza. A nemzetközi tervpályázatra közel 170 pályamű érkezett a világ minden tájáról, a győztest, a Sou Fujimoto Architects-et 2014. december 19-én hirdették ki. 2015-ben Sou Fujimoto japán építész aláírta a szerződést a Magyar Zene Háza tervezésére. 2018. szeptemberében megkezdődött a ház építése, az épület már az átadása előtt rangos nemzetközi díjakat nyert. 2019. októberében „Európa legjobb középületének díját”, 2019. decemberében „A legjobb nemzetközi középület díjat” is elnyerte. 2020. szeptemberében pedig a „világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése” díjat nyerte el az amerikai Music Cities Awardson. Sou Fujimoto, japán sztárépítész egy modern, extravagáns házat álmodott meg a zenének, amely úgy hordozza magán a tervező összetéveszthetetlen kézjegyét, hogy odafigyel a tartalom kiszolgálására. A természetes és az épített környezet közötti határokat elmossa, az épületbe belépőnek azt az élményt nyújtja, mintha még mindig a parkban barangolna. Az építész az illúzió eléréséhez téglafalak helyett egy monumentális „üvegfüggönyt” tervezett, ami körülöleli a házat, teljes átláthatóságot és légiességet kölcsönözve neki. Az épület lebegő tetejét a hang rezgésének vizuális képéből, a hanghullámból kiindulva hajlította meg a tervező.

A Magyar Zene Háza tervezése és kivitelezése során kiemelt figyelmet kapott, hogy napjaink egyik legnagyobb kihívására választ adva fenntartható és klímabarát megoldásokat alkalmazzanak. A Magyar Zene Háza küldetése, hogy minden család, gyerek és fiatal felnőtt életében kapjon meghatározó szerepet a zene. Ezt a célt az intézmény a magyar népzene, a klasszikus zene, a populáris zene és minden egyéb globális zene értékeinek ápolásán, élmény alapú bemutatásán keresztül éri el.

Megközelíthetőség

Magyar Zene Háza, 1146, Budapest, Olof Palme sétány 3.

Autóval

Az autóval érkezőket a Dózsa György úton a 800 férőhelyes Múzeum Mélygarázs várja. A garázsba a Dózsa György útról lehet behajtani, a Damjanich és a Dembinszky utca közötti szakaszon.

A Múzeum Mélygarázsból a Városligeten keresztül néhány perc sétával vagy Transzfer elektromos busszal** megközelíthető a Magyar Zene Háza, útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást.

Parkolás

Személygépkocsival érkezők részére a rendezvény ideje alatt ingyenes parkolást biztosítunk.

A mélygarázs bejáratánál húzzon egy jegyet és parkoljon le, ahol szabad parkolóhelyet talál. Kérjük, hogy a parkolójegyét hozza magával a rendezvényre, és mutassa meg a hostesseknek, akik adnak mellé (Fontos! Nem helyette!) egy kedvezményes jegyet. A parkolóból történő kihajtásnál, a jegyautomatánál először a „normál” parkolójegyet, majd azt közvetlen a kedvezményes jegyet kell érvényesíti.

Ezt követően lehetséges majd lemenni a parkolóházba és kihajtani az autóval.

Tömegközlekedéssel

Troli

A 70-es troliról az Olof Palme sétány megállónál érdemes leszállni, ahonnan néhány perc séta után megérkezünk a Magyar Zene Házába. Útközben jelzőtáblák segítik a tájékozódást. A 74-es troli Ajtósi Dürer sor megállójától, illetve a 75-ös troli Zichy Géza utcai megállójától is könnyedén megközelíthető a Magyar Zene Háza. A Városligetben Magyar Zene Háza jelzőtáblák segítik a tájékozódást.

Kisföldalatti

Az M1 (kisföldalatti) Széchenyi fürdő megállójától egy kellemes, 15 perces sétatávolságra található a Magyar Zene Háza. A Városligetben jelzőtáblák segítik a tájékozódást.

Akadálymentes kialakítás

A Magyar Zene Háza épülete akadálymentesen lett kialakítva, mozgásukban korlátozott személyek is használhatják. Az épületen belüli akadálymentes útvonalakat piktogramok jelzik. Szükség esetén a Magyar Zene Háza kollégái állnak rendelkezésre az információs pultnál.

Transzfer elektromos busz

2 db, 12-12 fő

Aktív idő: 8:00-11:00 között

Felszállási pont: A Múzeum Mélygarázs „A” bejáratánál található lift mellől indul, és a magyar zene háza bejáratánál áll meg.

A Zene Házáig a menetidő 5-6 perc.

Transzfer elektromos busz
A felszállási pont: Mélygarázs „A” jelű feljáratánál.
Transzfer elektromos busz
Aktív idő: 8:00-11:00 között.
Business - IT konferencia logó

Business - IT konferencia

00

napnap

00

óraóra

00

percperc

00

másodpercmásodperc

Főtámogatók
Rendezvényszervezés
© 2023 Business - IT konferencia
Design, koncepció és fejlesztés:

Vidra László

Ügyvezető igazgató
Delta Systems Kft.
16:50 - 17:00
Zárszó
PLENÁRIS TEREM

Bodzási Gergely

Gazdasági vezérigazgató - helyettes
Delta Technologies Nyrt.
14:00 - 14:25
Kerekasztal: Smart pénzügyek
PLENÁRIS TEREM

Ujhegyi András

Kereskedelmi Vezérigazgató-helyettes
Delta
9:30 - 10:00
Plenáris előadás címe
PLENÁRIS TEREM

Slamovits-Horváth Beáta

Tulajdonos
Everderm Laser Center Kft.
10:00 - 10:25
Meglepetés előadás
PLENÁRIS TEREM

Slamovits Tibor

Tulajdonos
Everderm Laser Center Kft.
10:00 - 10:25
Meglepetés előadás
PLENÁRIS TEREM

Kiss Balázs

Beosztás
ASUS CEO
9:30 - 10:00
Plenáris előadás címe
PLENÁRIS TEREM